M A R S U
  • e-mail: info@mar-su.net
  • Adres: Tekir Mahallesi, Atatürk Caddesi No:44/A Onikişubat/Kahramanmaraş
Marsu

Sıkça Sorulan Sorular

  • Suyun vücudumuz için önemi nedir?

    Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca canlılığını sürdürebilirken susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. Kanın %92’si, kemiklerin %24’ü, beynin ve kasların %75’i sudur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunması ile mümkündür.

    MARSU Kaynağından sofralarımıza gelene kadar ne tür aşamalardan geçiyor?

     Doğal kaynak suyumuzu hiç dokunmadan dolum tesislerimize getiriyoruz ve depolara alımından itibaren nihai ürün elde edilene kadar üretimin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılarak, tüketicinin eline ulaşıncaya kadar gıda güvenliği ve kalite standartlarına uyarak üretimini yapmaktayız. İşletmemizde ürünlerimiz tam otomatik makinelerde el değmeden şişelenmekte olup, üst düzey hijyen koşulları sağlanarak çalışılır.

    Suyun pH değeri nedir? Neden Önemlidir? Alkalite nedir?

    pH suyun asidik yada alkali olup olmadığını gösterir. 1 ile 14 arasında değişen bir skalada 7’nin altı asidik ve 7’nin üstü bazik ya da alkali olarak adlandırılır. İşlenmiş gıdaların aşırı tüketimi ve sanayileşmenin artmasıyla birlikte değişen çevresel faktörler gibi nedenler ile vücudumuz asidik olma eğilimi gösterir. Yoğun asidik beslenme durumunda tüm asidik atıklar vücuttan atılamaz ve kana karışır. Kan, pH dengesini 7.35 te tutabilmek için nötürleştirilememiş bu asitleri farklı organlara ve eklemlere göndererek kandan uzaklaştırmaya ve pH dengesini sağlamaya çalışır. Vücuttan uzaklaştırılmaya çalışılan bu asitlerin bir bölümü organ ve eklemlerde birikerek çeşitli sağlık sorunlarına neden olur. Hücre deformasyonları artar ve kanser oluşma riski çok daha yüksek bir düzeye gelir. Genelde et ve et ürünlerini fazla tüketen kişilerde görülen GUT hastalığı da vücudun asidik olmasıyla gelişen bir hastalıktır. Asidik bir pH değerinin daha alkali olmasını sağlamanın en basit ve etkili yollarından biri kaliteli su tüketimidir. Sodyum ve ağır metal içermeyen MARSU, 7,9 pH değeri ile vücudunuzun alkali olmasını destekler.


    İletkenlik nedir?

      Bir maddenin iletkenliği, ilgili maddenin ısı, elektrik ve sesi iletme yetisi ya da gücü olarak tanımlanabilir. Suda iletkenlik, içindeki mineral ve mineral tuzlarının tamamının vermiş olduğu elektriksel bir değerdir. Sudaki mineral ve mineral tuzlarının miktarı arttıkça iletkenlik de artar. Ülkemizde lezzet açısından beğenilen suların iletkenliği 50 - 250 microS/cm değerleri arasındadır. MARSU mevsimsel koşullara bağlı olarak 188-220 microS/cm arasında iletkenlik değeri ile kaliteli ve lezzetli su sınıfında yer almaktadır.

    Suyun kalitesini nasıl anlarım?

      Resmi kurumlar tarafından belirtilen kaliteli sular hafif alkali özellik gösteren (ph aralığı: 7,5-8,5), ağır metaller ve sağlığa zararlı kimyasal maddeler ihtiva etmeyen ve dengeli mineral içeriğine sahip sular olarak belirtilmiştir. Sodyum ve ağır metal içermeyen MARSU, 7,9 pH değeri ve dengeli mineral yapısıyla bir su da olması gereken tüm özellikleri içeriğinde barındırır.

    Sodyum oranı neden önemlidir?

    Suyun kalitesi, içinde erimiş halde bulunan maddelerin cinsine ve miktarına bağlıdır. Su, toprak içinde tutunduğu gibi fazlası toprak alt katmanlarına iner, orada geçirimsiz bir tabakaya rastladığında birikerek kaynak suları meydana gelir. Kaynak suları, geçtikleri toprak tabakalarının içinde bulunan tuzları eriterek bünyesine alır. Su yapısı itibariyle kana direkt olarak karışan temel bir gıdadır. Bu nedenle suların katyon ve anyon içeriklerinin bilinmesi önemlidir. Sodyum oranı vücut sıvısını ve dolayısıyla insan sağlığını doğrudan etkileyen bir katyon olup, fazlalığında yüksek tansiyon ve kalp hastalarında ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı kanıtlanmıştır. ‘Sıfır Sodyum’ oranıyla öne çıkan MARSU tüm yaş gruplarının rahatlıkla tüketebileceği ideal analiz değerleri ile ilgili yasal yönetmelikler kapsamında belirlenen parametre değerlerinin hepsini karşılarken, damakta bıraktığı üstün lezzet ve yumuşak içimiyle de her geçen gün pazar payını artırıyor.


    Ne kadar su içmeliyiz?

      Gün boyunca solunum, idrar ve terleme yoluyla vücut ortalama 2,5 lt. sıvı kaybetmektedir. % 1 lik su kaybında susama hissi meydana gelir. % 3 lük su kaybında kan hacmi ve fiziksel performans azalır. % 5 lik su kaybı konsantrasyon kaybı % 8 lik su kaybı baş dönmesi, aşırı yorgunluk, solunum güçlüğü, % 10 luk su kaybı kas spazmı ve dolaşım-böbrek yetmezliğine neden olur. %20 oranında su kaybı ise ölüm nedenidir.

      Normal şartlar altında 70 kg. bir insanın günde ortalama 2-2,5 litre sıvıya ihtiyacı vardır. Kişinin günlük sıvı ihtiyacını belirlemenin en pratik yöntemi, vücut ağırlığının 30 ml. ile çarpılmasıdır. Ancak bu ihtiyaç sıcak hava, aşırı terleme, ateşli hastalık, ishal vb. durumlarda artar. Ayrıca gebe ve emziren bayanlarda, yaşlılarda ve bebeklerde su ihtiyacı daha fazladır. Hamilelikte, bebeğin içinde bulunduğu amnion sıvısı her üç saatte bir kendini yeniler. Bu nedenle sıvı ihtiyacı artar. Emzirme döneminde bayanlar sütle sıvı kaybetmektedirler. Bebekler ve çocuklar ise metabolizmaları hızlı olduğu için su ihtiyaçları fazladır. Kafeinli ve alkollü içecekler vücudun su ihtiyacını karşılamaz, bilakis vücuttan su atılmasına neden olurlar. Bu nedenle vücudun su ihtiyacını, MARSU içerek karşılamak en doğrusudur.

Üste Taşı